"احمدرضا سرحدی"، عضو اسبق هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ضمن بیان مطلب بالا اظهار کرد: دستاندازی به طبیعت و تخریب جنگلها دلیل اصلی سیل اخیر در مازندران بود. قبلا جنگلها جریان آب را کنترل و مانند سد طبیعی عمل میکردند اما با تخریب جنگلها به قصد ساختمانسازی و ویلاسازی، این سد طبیعی از بین رفته است.
وی افزود: من در زمان وقوع سیل در یکی از روستاهای سوادکوه حضور داشتم. در روز روشن درختها را میبرند و ویلا میسازند. جنگلهای استانهای شمالی روز به روز در حال نابودی است و هر ساله شاهد کاهش تعداد درختان هستیم. اول جنگل را تخریب میکنند، بعد به بهانه کشاورزی، زمینها را قطعهبندی میکنند، پس از مدتی هم با اخذ مجوز، مشغول به ساختوساز میشوند. این روند در بسیاری نقاط از جمله منطقه بکر سوادکوه در جریان است.
به گفته این کارشناس مسکن، شهرداریهای استان مازندران برای گرفتن پول بیشتر، مجوزهایی برای ساختوساز در جنگلها و حریم رودخانه صادر کردند که با وقوع سیل و طغیان رودخانه، بسیاری از خانهها ویران شدند.
وی با بیان اینکه ساختمانهایی که در سیل اخیر مازندران تخریب شدند دو دسته بودند، تصریح کرد: دسته اول ساختمانهای که با تصرف عدوانی در کوهها و تخریب جنگلها ایجاد شده بودند و دسته دوم خانههایی بودند که در بستر رودخانهها به علت بیدقتی عوامل ساختوساز بنا شده بودند.
سرحدی گفت: سیل اخیر همانند زلزله بم و رودبار، هشداری برای سازندگان، شهرداریها، وزارت راه و شهرسازی و همچنین نظام مهندسی بود.
نظر شما